Söndagsskolan: Våga gå närmare

Det är söndag och åter dags för min söndagsskola i att bli en bättre vardagsfotograf. Jag befinner mig på sista sträckan in mot Rom från norra Italien och fler och fler turister skymtas.

Många och kanske du är på semester och vill då komma hem med ett fyllt minneskort med härliga semesterbilder. Ett fel som ofta begås är att man står för långt bort från objektet man fotar. Kameran kommer fram i all hast och ingen tanke läggs bakom bilden. En typisk semesterbild tas.

Våga gå närmare, fota ur en annan vinkel och ta några steg bort från alla övriga turister. Ställ dig på något eller gör lite gympa och böj på benen.

Våga gå närmare. Våga gå mycket närmare än vad som känns bekvämt då kommer du hem med den perfekta semesterbilden som verkligen förmedlar en historia.

2 reaktioner på ”Söndagsskolan: Våga gå närmare

  1. Riktigt bra tips! Jag älskar närhet i fotandet, men hittar inte alltid rätt och det gör det ju ännu roligare. Bilder på landskap tycker jag är svårt, blir för fattigt när jag gör det. Men får helt enkelt träna vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *