Företagsfotografering

På tillfälligt besök.

En del av mitt jobb är att fotografera företag. Det kan vara allt från personalporträtt, miljö eller rena produktbilder. Jag har alltid haft en stor passion för just dessa fotograferingar och känner att de passar mig som person utmärkt.

Att få komma ut till ett företag på tillfälligt besök är många gånger magiskt. Ibland för en timme och ibland hela dagar. Jag blir som en fluga på väggen som observerar livet på företaget genom min lins. Jag är delaktig och en i gänget men ändå inte.

Jag är bara på tillfälligt besök.

Igenom min lins hinner jag se många spännande ting. Jag lägger märke till detaljer och olika personligheter. Det som inte alltid är synligt för blotta ögat kommer fram där i linsen.

På en gruppbild av en personalgrupp fantiserar jag vem som är vem i de sju dvärgarna. Kan låta löjligt men vet ni vad. Det finns alltid en glader, en blyger, en toker med flera.

För några veckor sedan träffade jag hela personalgruppen på Ingenjörsfirman M.Gustafsson AB vid Kalmar slott. Det var en underbar timme där bakom min lins.

2 reaktioner på ”På tillfälligt besök.

  1. Snygga foton – kul att se att företag inser vikten och värdet med 1) snygga foton och 2) ”ärliga” foton, dvs, inte typen Shutterstock-foton på en drös människor att använda på hemsidan, utan faktiskt att använda sig av dem som arbetar och därmed skapar kulturen på det specifika företaget. Det tror jag är en framgångsfaktor. Kanske inte en avgörande sådan, men dock.

    1. Som fotograf blir jag alltid lika glad när företag hör av sig och som du skriver vill ha snygga ärliga foton.

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *