Skolans dag värd att fira

Visste du att det är skolans dag idag?

Vi har nog alla minnen från vår tid i skolan. För vissa är den positiv för andra motsatsen. Själv hade jag en bra skolgång. Visst fanns det inslag som jag gärna hoppat över men inget som inte gjorde mig starkare som människa.

För några år sedan jobbade jag 1 termin som skolfotograf. Där fick jag på många sätt inblick i skolansvärld och vad som hände där på skolgården.

Oavsett vad vi tycker om skolan är den nog värd att fira. Det mesta fungerar ju trots allt väldigt bra.

En dag på en rast passade jag på att fota det som jag förknippade med min skolgång.

Vad minns du från din skolgång?

6 reaktioner på ”Skolans dag värd att fira

 1. Min skolgång. Biblioteket (läste maniskt mycket) , köket (där de gjorde maten till oss – hjälpte dem alltid efter att jag ätit upp).

 2. Oj jag har massor av minnen, både glada och jobbiga…en härlig men tuff tid… Just nu hoppas jag mest på att jag kan hjälpa mina tre barn att få en bra och härlig skoltid, få dem att lära sig, njuta av vänner, tillsammanstid med kompisar och inte känna för hög press att prestera men ändå vilja lära sig.

  1. Ja minnena kan absolut skifta. Känner som du att just nu vill jag hjälpa min son till den bästa tiden i skolan.

   Kram

 3. Vera. Min lärare i engelska.
  Susanne. Min lärare i bild.
  Bägge på högstadiet – fantastiska på att vara ”hela” personer och visa alla sina sidor.

  Och orgeln i klassrummet 1-3:an. Där det även fanns en krans av alla majblommor som någonsin funnits. Den som fyllde år fick sitt namn inuti kransen där den hängde mot svarta tavlan som var grön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *