Söndagsskolan: Vilken kamera skall jag köpa?

Som fotograf får jag ofta frågor om vilken kamera som man ska köpa, hur blir man en bättre fotograf och hur tar man olika typer av bilder.

Jag älskar att få frågor och försöker alltid svara så gott jag kan. Jag är inte specialist på allt men specialist på mitt sätt att fotografera.

Denna frågan kommer säkerligen en gång i veckan och svaret blir alltid detsamma.

Du skall köpa den kameran du kommer använda. Låter kanske som en konstigt svar men ändå riktigt.

Innan du väljer att köpa en kamera fundera på vad skall du använda den till. Kommer du bära runt på en systemkamera och olika objektiv. Är ditt behov att ha kameran i byxfickan ja då är det kanske en ny mobil du skall köpa. Vill du ta bättre bilder till ditt företag då är det kanske en systemkamera du skall köpa.

Många springer iväg till affären och vill köpa en systemkamera med flera objektiv. Väl hemma använder man den några få ggr sen ger man upp. Varför? Jo för att får det resultat som önskas krävs det att man faktiskt läser instruktionsboken, går en kurs och lär sig hantera sin kamera.

Det du inte skall göra är att jämföra din kamera med min. Jag jobbar professionellt och har utrustning för 50 000-100 000 vid en fotografering.

Däremot säger inte det att du kan ta samma bilder som jag. Du skall ta reda på ditt varför och köpa den kameran som du kommer att använda.

Jag rekommenderar dig att ta ett besök på en välsorterad kamerabutik och prova dig fram.

 

Fler inlägg från söndagsskolan hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *