Jag älskar fika

JAG ÄLSKAR FIKA

Det är något speciellt och duka fram fika oavsett om det är till kalas eller bara med familjen. Jag längtar och saknar alla fikastunder som fanns under min uppväxt.

Varje helg var det fika kl. 11 och prick kl. 16.00. Mammas nybakade bullar eller bara Mariekex med ost på om pappa fick bestämma. Ibland fanns sju sorters kakor att välja mellan ibland bara en. Men det spelade absolut ingen roll. För vi fikade och jag älskar fika.

Fika är ju en svensk företeelse som jag tycker vi skall vara rädda om. Det blir en stunds gemenskap antingen på arbetsplatsen, med vännerna eller hemma med familjen.

Eftersom jag älskar fika förstår ni att när jag får uppdrag att fotografera bagerier, caféer eller liknande verksamheter så njuter jag till fullo.

Bilderna nedan har några år på nacken nu, men jag älskar dem. Nu är det inplanerat flera liknande uppdrag vilket är så roligt.

8 reaktioner på ”Jag älskar fika

 1. Gillar både fika och dina bilder. (Se där, en zeugma).

  Fika är ju kul socialt sett också. Tog en fika i Mölndal igår och samtalade med tre personer, alla oplanerat. Roligast var återseendet med Anna, som jag inte mött IRL på kanske 20 år.

  1. Vad härligt att träffas efter så lång tid.

   Tack för att du gillar mina bilder.

   Kram

  1. Ja vill verkligen fika med dig Dorotea. Det måste vi styra upp så snart som möjligt.

   Kram

 2. Fika…ett begrepp som vuxit till sig för mig och som jag uppskattar betydligt mer nu än när jag var liten. Kanske för att det nu inte blir så ofta och framförallt inte lika planerat.
  När jag var mindre vad det hemma hos oss som hos dig låter det som. Plus en del kvällar när det varit sena kvällsträningar. Då bidde det te och knäcke med ost = kvällsfika.

  Och som Gunnar – jag gillar verkligen dina bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *