Söndagsskolan: Locka fram ett leende

Idag drar jag iväg till Frankrike och en veckas Workation. Skall bli underbart roligt samt spännande. Självklart kommer jag rapportera om resan här på bloggen.

Men än är jag hemma och det är söndag så då är det dags för ett inlägg i söndagsskolan.

– Se glad ut!
Den uppmaningen har du säkert själv fått flera gånger eller gett någon när du skall fotografera.  Det du får tillbaka är oftast ett stelt leende. Att le naturligt kan ibland vara väldigt svårt.

Hur gör man då som fotograf? Hur får man någon att få ett äkta, glatt leende?

Jag ger dig 5 tips som jag rekommenderar dig att testa. Ta till dig dom och gör dem till dina egna.

  1. Ge komplimanger. Ge äkta komplimanger löpande. Säg att modellen ser bra ut, har en snygg frisyr, häftiga glasögon eller något annat relevant.
  2. Gör roliga ljud. Hitta på något roligt ljud som gör att modellen undrar vad du håller på med. Fotar du barn är detta absolut det bästa tips.
  3. Fortsätt att räkna. Om du börjar att räkna, förväntar sig de flesta att du slutar vid tre och trycker på utlösarknappen. På fyra blir de fundersamma, och när du kommer till sju börjar de sannolikt att skratta.
  4. Falsk början. Be modellen att le väldigt stelt redan från början. Detta kommer absolut få modellen att börja skratta och le naturligt. Var beredd och ta de bästa bilderna direkt.
  5. Använd omvänd psykologi. Om det falska leendet inte räcker kan en sur min säkert locka fram leendet. Säg att här får man inte le och det du gör själv är att le hela tiden. Jag lovar det kommer att brista inom en stund.

Lycka till med alla era leende!

Vill du se fler inlägg i söndagsskolan hittar du dem här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *