Visst vore det underbart men en kopp kaffe idag?

Visste ni att idag är det kaffets dag? Idag skall vi fira det som för många är det allra viktigaste på morgonen. Dricka en kopp kaffe.

Jag älskar doften av drycken och de fina kaffebönorna. Men dricka det hoppar jag mer än gärna över. Istället är det te som hägrar hos mig men det får vi fira en annan dag.

Enligt Wikipedia fick kaffedrickandet sitt ursprung i Etiopien för två tusen år sedan och fick sedan en spridning via Arabiska halvön till Turkiet och nådde Sverige under slutet av 1600-talet.

Under 1800-talet tog kaffedrickandet rejäl fart i samband med koloniseringen av Afrika och Sydamerika där stora plantager kunde förse bland annat kolonialmakterna med bönor.

Under 1900- och 2000-talen har drycken fått en än starkare ställning i många länder i Afrika, Amerika och Europa. Finländare och svenskar är de mest kaffedrickande nationaliteterna. Den svenska kaffekonsumtionen ligger på runt tio kilogram rostat kaffe per invånare om året.

Jag fotograferar allt som ofta caféer och restauranger och har en hel del kaffebilder i mitt arkiv. Det är så härligt och inspirerande med fina kaffebilder.

Visst blir ni sugna på en kopp på kaffets dag?

En god kopp kaffe från Ölandschoklad på Öland

En god kopp kaffe från Ölandschoklad på Öland

Kaffe med rulltårta är aldrig fel. Denna från Falbygdens Osteria

Kaffe med rulltårta är aldrig fel. Denna från Falbygdens Osteria

Kaffe och te på Ölandschoklad

Kaffe och te på Ölandschoklad

Mumsigt

Mumsigt

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

3 Kommentarer

 1. Malin Lundskog 2017-09-29

  ÄLSKAR kaffe! Särskilt på morgonen, precis som du skriver 😉 Fin-fina bilder!

 2. Helena Roth 2017-09-29

  Jag avstår gärna för en god kopp te, men fira på. 🙂
  (Har tom lyckats arbeta inom hemtjänsten utan att bli vän med kaffe, så jag får aldrig de vuxenpoängen kaffedrickande ger.)

 3. Tess Mabon 2017-10-01

  Och jag ”lärde” mig typ att dricka kaffe som +30, och då i form av cappuccino. Bryggkaffe har jag dock inte sån längtan efter…snarare det som finns i kopparna du fotat.
  Igen – vilka underbara bilder du tar!

Lämna en kommentar

© 2018 Photo Linda Brolin

Tema av Anders Norén