Ett mystiskt och vackert landskap

För några år sedan åkte jag och familjen genom Italien för att besöka det lilla lilla landet San Marino. På en bakväg som slingrade sig upp för berget kämpade vi med bilen. Mörkret låg tungt över vägen och sikten var lika med noll.

Jag var totalt livrädd medan maken skrattade gott där bredvid mig. Jag rattade åket uppför berget och stupen kom närmare och närmare och att vi någonsin skulle komma till toppen var då osannolikt.

Att lovade  mig själv att aldrig mer lite på Google maps kvälltid.

För er som inte har en aning om att San Marino ens existerar får här en snabb lektion om landet hittat på Wikipedia.

”San Marino, formellt Republiken San Marino, är en republik belägen på Apenninska halvön i södra Europa, helt omsluten av Italien. Den är en av Europas mikrostater. Landet har cirka 29 000 invånare, varav 4 352 bor i huvudstaden. Största delen av befolkningen är sanmarinier, men en italiensk minoritet finns också i landet.
I San Marino talas italienska. Minst 95 procent av befolkningen beräknas tillhöra den romersk-katolska kyrkan, som är statsreligion. ”

Väl uppe på toppen hittade vi både en parkeringsplats och hotellet. Redan där i mörkret visste vi att detta var ett magiskt land.

Så fort vi slog upp ögonen dagen efter skrek vi av lycka då dimman låg tätt och mystiken var ett faktum.

Kameran i handen begav vi oss ut och njöt av San Marino.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *