Söndagsskolan: Posera rätt hos fotografen

Idag i söndagsskolan skall jag ta upp något som jag tycker är väldigt viktigt. Posera.

Att posera framför fotografen är för många väldigt svårt och många känner sig obekväma och stela. Jag använder mig allt som ofta av prattekniken. Jag ställer frågor i massor och får på det sättet personen att slappna av. Det i sig gör att personen hittar de där perfekta poserna.

Jag personligen försöker alltid hitta det äkta i en personen jag fotograferar och är inte mycket för stela poser. Jag ber allt som ofta mina kunder stå som om de skulle vänta på bussen. I den ställningen är vi allt som ofta avslappnade. Därifrån ”rättar” jag till posen till att framhäva och bli perfekt. Jag försöker hitta bra poser som ÄR en del av personen.

Det finns vissa ”regler” som jag tycker ni skall ta till er. Vissa enkla poser görs ofta fel. Jag ser dessa ”fel” allt som ofta både hos proffs fotografer och amatörer.

Lär er dessa fyra olika poser och era bilder kommer uppfattas så mkt bättre.

Vi ger inte oss själva ett knytnävslag. Se till att kunden öppnar upp handen istället.
Vi ger inte oss själva ett knytnävslag. Se till att kunden öppnar upp handen istället.
Tandvärk har vi inte heller utan låt handen nudda ansiktet på ett finare sätt.
Tandvärk har vi inte heller utan låt handen nudda ansiktet på ett finare sätt.
Det är få som är riktigt snygga rakt framifrån. Vi uppfattas oftast bredare. Ställ modellen lite på sidan så blir det perfekt.
Det är få som är riktigt snygga rakt framifrån. Vi uppfattas oftast bredare. Ställ modellen lite på sidan så blir det perfekt.
När modellen står på sidan se till att den bortre armen syns så inte modellen uppfattas som enarmad.
När modellen står på sidan se till att den bortre armen syns så inte modellen uppfattas som enarmad.

 

Vill du läsa fler inlägg från söndagsskolan se här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *